Joululahjaksi lapsekasta hauskanpitoa

Olen kohta lähdössä lapsuudesta tutulle, legendaariselle joululomalle. Loma on tuttu koulu- ja opiskeluajoilta, jolloin joululomaan tiivistyi mielikuvat kynttilänvalosta, loputtomista pulkkamäkipäivistä, mahakipuisesta suklaansyönnistä, uusien kirjojen ahmimisesta joulupäivänä ja ajasta. Loputtomasta ajasta kalenterissa. Ajasta nähdä ystäviä, sukulaisia ja vain olla. Ennen joululomaa on tehtävä kuitenkin joulusiivous, niin sisäinen kuin ulkoinenkin. 

Olen nyt työskennellyt Vyyhdissä 1,5 vuotta. Olen ollut kuukausipalkkalaisena ensimmäistä kertaa 31-vuotisen elämäni aikana. Vuosi sitten olin vielä peliasiantuntija, nyt hankesuunnittelija. Viimeisen vuoden aikana meillä on vaihtunut projektipäällikkö, tullut uusia työntekijöitä ja olen saanut ihan oikean työläppärin sen miniläppärin sijaan. Jes. Vyyhtipeli on kansainvälistynyt ja sitä on pelattu enemmän kuin ikinä aiemmin, tänä vuonna noin 300 pelaajan voimin. Hurjaa!

Järjestimme Vyyhdin loppuseminaarin 6.11.2013 Musiikkitalossa. Samalla viikolla pelasimme Vyyhtipeliä myös kahdessa muussa Uusimaa-viikon tapahtumassa. Olimme Susannan kanssa koko viikon kipeinä töissä ja olo myös oli sen mukainen. Minulta ei tullut ääntä ja Susanna oli muuten heikossa kunnossa.

Tuntuu, että tämän syksyn jälkeen olen ollut enemmän väsynyt kuin koskaan aiemmin. Jopa vielä nyt. Väsymys on outoa, koska olenhan saanut tehdä juuri sitä mistä pidän pelifasilitoinnin parissa. Mihin on kadonnut ilo?

Vyyhtipeli ja ilo. Olin eilen lapseni kanssa, ja nyt seuraa pieni mainos, Snadistadin sisäleikkipuistossa. Paikka oli mahtava! Olen aina rakastanut pomppulinnoja, kiipeilytelineitä, polkuautoja ja pallomeriä. Mikä parasta, Snadistadissa niihin sai mennä myös aikuinen. Voi sitä riemun ja hien määrää! On ehkä hyvä, että puistoon saa mennä vain lapsen kanssa. En ole aikoihin nauranut niin paljon kuin pomppiessani isoimmassa ikinä näkemässäni pomppulinnassa. Jotain samaa saa aikaiseksi meidän Vyyhtipeli. Lapsekkuutta ja hauskanpitoa aikuisen kengissä.

Suklaata kaikille tänä jouluna!
Suklaata kaikille tänä jouluna!

Viime jouluna toivoin Vyyhdin blogin lukijoille ja lukijoilta joululahjaksi läsnäoloa. Tänä vuonna haluan joululahjaksi toki myös läsnäoloa, rentoutumista ja lepoa. Mutta ennen kaikkea haluaisin löytää lomallani hetkiä, jolloin olen kuin kouluaikojeni joululomalainen. Tulen posket punaisina kotiin riemuissani pulkkamäestä, hypin ilosta rakentaessani korkean Duplo-tornin, jonka poikani heti hajottaa ja käytän nettiin yleensä satsaamani ajan kirjan lukemiseen. Lapsekkaasta ilosta ja riemusta on tämä joululoma tehty!

Hauskaa, irrottelevaa, lapsekasta ja tietysti lautapelien täyteistä joululomaa kaikille toivoen,

Sanna

 

 

Jaa juttu eteenpäin: