Uuden yhteistoiminnallisuuden syntyä: Pajamäen Siivouspäivä 8.9.2012

Vyyhti oli mukana Pajamäen siivouspäivässä 8.9.2012. Pieni mutta kiinnostava, kotoisa ja potentiaalisen yhteisöllinen kaupunginosa tuntui kaipaavan potkuria, joka kokoaisi rivejä ja synnyttäisi yhteistoiminnallisuutta. Pajamäki on rauhallinen ja ystävällinen kaupunginosa, jonka asukkaat ovat valmiita tekemään asioita oman kaupunginosansa viihtyvyyden eteen.

Alueella asuva Vyyhtin projektipäällikkö Milla Laasonen kääri hihat ja pisti tuulemaan. Vaadittiin vain muutama pieni juliste, Facebookryhmä sekä tietysti viidakkorummun kuuluvat lyönnit ja alueelle oli syntynyt oma siivouspäivä. Paikalle löysi kymmenkunta perhekuntaa ja kauppa kävi ihan mukavasti. Aktiivisimmin osallistuivat alueen lapsiperheet ja myyjiä oli tullut jopa naapurikaupunginosasta, Pitäjänmäestä asti.

Milon myyntikojulla riitti asiakkaita. Parhaiten kävivät kaupaksi pikkuautot ja kaikenlaiset pienet aarteet.

Milo oli tullut siivouspäivään myymään pikkuautoja ja aarteita. Hän oli Siivouspäivässä tyytyväinen etenkin monien eri kavereiden tapaamiseen samanaikaisesti ja siihen, että kavereiden äiditkin tapasivat toisensa ja juttelivat. Lisäksi pienen myyjän suuren siivouspäivän parhaimmistoon nousi naapuripöydästä lahjoituksena saadut ilmatäytteiset vasarat. Milon myyntitaktiikka oli kaupanpäällisten antaminen, sillä turhasta krääsästä on kiva päästä eroon.

Minna Oksanen Pajamäen Siivouspäivällä 8.9.2012

Minna oksanen oli kuullut Pajamäen Siivouspäivästä ystävältään ja lukenut siitä myös Facebookista. Hän kertoi olevansa miehensä kanssa aktiivinen kirppiskävijä ja olikin tyytyväinen Siivouspäivän rantautumisesta kotikulmilleen.

”Pajamäessä on paljon yhteisöllisyyttä ja aktiivisia lapsiperheitä. Olisi hienoa jos yhteiselle toiminnalle saataisiin työryhmiä tai joku yhteinen veturi” – Minna Oksanen

Kirppiksellä juteltiin yhteistoiminnallisuudesta ja sen eri muodoista Pajamäen kaupunginosassa. Rivien kasausta ja järjestäytymistä toivottiin kovasti ja alueen potentiaali nähtiin vahvasti kasvavana ja aktiivisena. Alueella on myös useita eri alojen yhdistyksiä ja pienyrityksiä, joita toivottiin alueen toimintaan entistä aktiivisemmin mukaan.

Vyyhti ottaa osaa Pajamäen yhteistoiminnallisuuden kehittämiseen järjestämällä alueella yhteisen keskustelutilaisuuden, jossa pohditaan keinoja, toimenpiteitä ja erilaisia ideoita kaupunginosan toimintaan. Vyyhti on kiinnostunut etenkin kuulemaan, mitä asukkaat haluaisivat alueelleen ja miten toimintaa saataisiin synnytettyä kuormittamatta yksittäisiä toimijoita liikaa. Pajamäen alueella asuu Milla Laasosen lisäksi myös Vyyhdin projektisuunnittelija Susanna Snellman. He osallistuvat alueen kehittämistyöhön myös alueen asukkaina.

Myyjiä Pajamäen Siivouspäivällä 8.9.2012

Yhteinen keskustelutilaisuus järjestetään Pajamäen Seurakuntakodin tiloissa lokakuussa 2012. Mukaan toivotaan alueen asukkaat, yrittäjät, yhdistykset ja muut toimijat. Illan kärkenä on nostaa esille ajatuksia uuden yhteisöllisyyden synnyttämisestä ja alueen mahdollisuuksista.

Vyyhti toivottaa Pajamäelle paljon menestystä ja useita yhteisiä tapapahtumia, tempauksia ja iltamia yhteistoiminnallisesti tuotettuna.

Jaa juttu eteenpäin: