Viikkokirje viikoilla 14-15, 2012

Maanantaina 2.4. Vyyhti-toteuttajat Hub Helsinki ja Helsingin kaupunginosayhdistykset ry Helka selvensivät omia yhteistyökuvioitaan. Odotettavissa on ainakin host-koulutustapahtuma kaupunginosayhdistystoimijoille.

Tiistaina 3.4. valmisteltiin kevään viimeistä Sähköistä Twitter-jumppakerhoa ja kirjattiin kokemuksia ajanhallintajumpasta.

Keskiviikkona 4.4. pidettiin kevään 2012 viimeinen Sähköinen jumppakerho. Twitter-pajaan saapui kuusi innokasta osallistujaa, jotka antoivat myönteistä palautetta pajan sisällöstä. Muutos 18.1. pidettyyn pilottijumppaan verrattuna oli huomattava, eli mitä ilmeisimmin pajan sisältöä ja rakennetta saatiin korjattua parempaan suuntaan. Keskiviikkona analysoitiin myös alustavasti kaikkien jumppakerhojen numeraaliset palautteet.

Torstaina 5.4. Twitter-työpajan kokemuksia kirjattiin muistiin. Vyyhti-wikiin tehtiin laajahkot muutokset rikki olleen näkyvyysrajaustoiminnallisuuden vuoksi. Nyt wiki tukee sivujen näkyvyyden rajaamista, jota tarvitaan Yrittäisinkö? -kesäopintojaksolla.

Perjantaina 6.4. ja maanantaina 9.4. vietettiin pääsiäistä.

Tiistaina 10.4. tehtiin toistaiseksi viimeiset hienosäädöt wikin ulkoasuun. Luovan yritystoiminnan edellytykset eli LYTE-kurssi eteni harppauksin eteenpäin. Jussi tapasi opettaja Heikin kanssa ja he löivät lukkoon syksyn opetusajat. Kurssi tulee olemaan perinteisistä yrittäjyysopinnoista poikkeava toteutus, joka perustuu osallistujien omiin yritysideoihin, sparraukseen, keskusteluun ja vertaistukeen. Tavoitteena on luoda uutta yrittäjämäiseen toimintaan ja asenteeseen tukevaa oppimismallia.

Keskiviikkona 11.4. LYTE-kurssin aikataulut kirjattiin wikin suunnitteludokumenttiin ja sisältökuvauksiin tehtiin pieniä viilauksia Heikin ja Jussin tapaamisen perusteella.

Ensimmäisestä varsinaista Sähköisestä jumppakerhosta lähetettiin siirtovaikutuskyselyn vastauspyyntö pajan osallistujille. Tavoitteena on selvittää jumppakerhojen konkreettisia vaikutuksia kohderyhmään. Kaikkien kevään jumppakerhojen kokemuksista kirjoitettiin pieni, koostava blogimerkintä, jossa on myös tiivistetty osallistuja- sekä palautetietoja yhteen.

Selviteltiin myös kevyesti Shared Gems 2012 tapahtuman puhujien livestreamausta, web-kameraa ja muuta tarpeellista.

Torstaina 12.4. pidettiin Shared Gems 2012 -peliseminaarin tuotantopalaveri. Välineet ja vastuut ovat hyvällä mallilla, mutta pientä epävarmuutta tuo tieto joidenkin tarpeellisten teknisten laitteiden viallisuus. Onneksi aikaa on vielä riittävästi tekniikan ja muiden järjestelyjen toiminnan varmistamiseen.

Torstaina oikoluettiin myös mikrokirjaa ja sen lähes viimeistä, taitettua versiota. Pientä korjattavaa yhä löytyi, joten aivan vielä ei tuotetta voi lähettää painettavaksi.

Perjantaina 13.4. käytiin kertomassa klusterin johdolle hankekuulumisia ja saatiin kannustusta. Hahmoteltiin vuoden 2013 Vyyhti-toimintaa kansainvälisen verkostotapahtuman osalta.

Kirjattiin kahden viikon tapahtumia viikkokirjeeseen. Valppaina suunnattiin katsetta jo ensi viikkoon. Luvassa on muun muassa ESR- ja EAKR-hanketoimijoille tarkoitettu temaattinen torstai, joka on tiistaina.

Jaa juttu eteenpäin: