Vyyhti Jamittelee!

Toimintakeskus Hapessa on pöhinää. Noin 20 nuorta pelialan ammattilaista, opiskelijaa ja harrastajaa saapuivat aamuvarhaisella toimintakeskus Hapen tiloihin tarkoituksenaan tuottaa kolmessa eri tiimissä pelejä aivan alun ideasta valmiiksi peliksi asti. Aikaa koko prosessiin on huimat 36 tuntia. Kirjoittaessani tätä blogikirjoitusta tiimit ovat työskennelleet noin kuusi tuntia. Vielä noin 30 tuntia aikaa tehdä unelmien peli!

SG2013_1_n
Minni Wiitala toivottaa tervetulleiksi Game Jamin osallistujat 27.4.2013 kello 9 aamulla. Kaikkien pelien teemana on ilmapallo. Edessä 36 tunnin rutistus. Kuva: Otso Kaukomies

Game Jamit tarjoavat haastavan ja palkitsevan mahdollisuuden yhteistyötaitojen ja oman osaamisen testaamiseen ja kehittämiseen. Jameissa toimii yhteistyössä ja yhteistoiminnallisesti moniammatillisia tiimejä, joiden yksilöiden osaamisalueet toimivat rakennuspalikkana onnistuneelle kokonaisuudelle. Jamit toimivat myös konkreettisena verkostoitumisalustana kulttuurin ja luovan alan opiskelijoille. Pelialalle voi suuntautua monen eri tutkinnon kautta ja yhdessä Jamitiimissä työskentelee tällä hetkellä esimerkiksi Metropolian elokuvan ja tv:n koulutusohjelman käsikirjoittajaopiskelija.

Tätä blogimerkintää kirjoittaessani varsinaista jamitteluaikaa on jäljellä noin 30 tuntia. Tiimit ovat jo hyvässä vauhdissa ja kaikissa tiimeissä on kirkastettu pelin idea ja perustoiminnot.

SG2013_2_n
Tiimi 1. Pelin suunnittelun ensimmäiset hetket.

Kolme SG devaustiimiä jatkaa pelien kehittelyä mahdollisesti läpi yön. Vyyhti on mukana joka askeleella. Tiimien työskentely, tehtävänjaot, roolien määrittyminen, luova prosessi, ongelmakohdat, onnistumiset ja itse pelit esitellään yleisölle Metropolian viestinnän koulutusohjelman järjestämässä Shared Gems 2013 -peliseminaarissa 7.5.2013. Peliseminaari kokoaa yhteen kulttuurin ja luovan alan opiskelijoita yli oppilaitosrajojen, pelialasta kiinnostuneita nuoria sekä alumneja. Kunniavieraina paikalle saapuu suomalaisia ja kansainvälisiä menestyksekkäitä pelitaloja, jotka tapaavat opiskelijoita seminaaripäivän iltana Vyyhdin järjestämässä verkostoitumistilaisuudessa.

SG2013_3_n
Tiimi 2.

Game jamin vaiheita voi seurata Shared Gems -seminaarin nettisivuilla: www.sharedgems.fi

Facebook:  https://www.facebook.com/pages/Shared-Gems-2013/257515734384544

Twitter:  #SG2013

SG2013_4_n
Musastudiossa
Jaa juttu eteenpäin: