Vyyhtipeli esillä Nuorten Kevät -teemaseminaarissa

Uudenmaan ELY-keskuksen ja Opetushallituksen järjestämä Nuorten Kevät -teemaseminaari pidettiin eilen, 21.5.2013, kongressikeskus Paasitornissa, Helsingissä. Paikalle oli kokoontunut nuorten hyvinvointiin keskittyvien ESR-hankkeiden henkilöstä ja muita aiheesta kiinnostuneita osallistujia. Tilaisuuden tarkoituksena oli hanketoimijoiden verkostoituminen ja hankkeissa syntyneiden tulosten esittely.

Tapahtumaa oli juontamassa Pilvi Kallio Metropoliasta yhdessä kahden pääkaupunkiseudun lukiolaisen kanssa.
Tapahtumaa oli juontamassa Pilvi Kallio Metropoliasta yhdessä kahden pääkaupunkiseudun lukiolaisen kanssa.

Tuloksiaan olivat esittelemässä seuraavat ESR-rahoitteiset hankkeet:

Tilaisuuden aluksi hankkeet esittäytyivät pikaisesti, minkä jälkeen esiteltiin varsinaiset tulokset 4×15 minuutin toiminnallisissa esittelytuokioissa.

Projektipäälliköt esittelevät hankkeensa. Äänessä Vyyhti-projektin Susanna Snellman.
Projektipäälliköt esittelevät hankkeensa. Vuorossa Vyyhti-projektin Susanna Snellman.

Vyyhti-hankkeen tuloksena esiteltiin Vyyhtipeli, joka on nopean ongelmanratkaisun ja yhteistoiminnan väline. Peliä pelataan suurella pelilaudalla, jolla seikkailevat joukkueet kilpailevat itse asettamiensa tavoitteiden saavuttamisessa.

Vyyhti-projektin Sanna Ristaniemi ja Susanna Snellman kokosivat Vyyhtipelin ESR-koordinaattori Sanna Laihon avustuksella.
Vyyhti-projektin Sanna Ristaniemi ja Susanna Snellman kokosivat Vyyhtipelin ESR-koordinaattori Sanna Laihon avustuksella.

Seminaarissa ehdittiin pelata kaksi pelikierrosta, joissa molemmissa kilpaili kaksi seminaariosallistujista koottua joukkuetta. Joukkueet lähtivät tavoittelemaan muun muassa verkostoitumista ja luovuutta työyhteisöön. Pelin luonteen mukaisesti matka kohti tavoitteita oli mutkainen ja edellytti monen ennalta asetetun ongelman selvittämistä joukkueen kesken ja yhteistyössä kilpailevan joukkueen kanssa.

Pelifasilitaattori Sanna Ristaniemi ohjaa Vyyhtipelin etenemistä.
Pelifasilitaattori Sanna Ristaniemi ohjaa Vyyhtipelin etenemistä.

Esittelypelit olivat tilaisuuden luonteen vuoksi tavanomaista lyhyemmät ja ratkaistavat ongelmat haettu hanketoiminnan ja nuorten hyvinvoinnin teemoista. Pelaajat olivat kuitenkin innolla mukana ratkomassa eteen tulevia pulmia. Varta vasten todelliseen ongelmanratkaisutilanteeseen toteutettavan pelisession rakentaminen vaatii huolellista ennakkosuunnittelua, jotta voidaan pureutua osallistujille merkityksellisiin asioihin. Lisäksi on korostettava asiantuntevan ja innostavan pelifasilitaattorin merkitystä pelin onnistumisessa.

Hankkeiden tulosten lisäksi seminaarissa käsiteltiin tulevaa hankekautta 2014-2020 sekä nuorisoteemaa kahden esityksen voimin. Kiitokset tilaisuuden järjestäjille oivallisesta verkostoitumis- ja esittelymahdollisuudesta.

Lisätietoja Vyyhtipelistä:

Susanna Snellman
Sähköposti: susanna.snellman (at) metropolia.fi
Puhelin: +358 40 769 8897

Jaa juttu eteenpäin: