Vyyhtipelin matkassa #1

Vyyhtipelin mattoversio korkattiin 12.5.2012 Metropolian Tuottamolla, kun kaksi Helsingin kaupunginosaa ottivat mittaa toisistaan teatteri-ilmaisun ohjaaja Sanna Ristaniemen ohjaamana.

Maunula-seura pelaamassa Vyyhtipeliä.

Pelissä toisensa kohtasivat Roihuvuori-seura ja Maunula-seura, jotka tunnin kestävässä pelissä hakivat ratkaisua yhteistoiminnallisuuden lisäämiseen yhdistystensä välille. Peli oli hyvin tasaväkinen ja sisälsi paljon keskustelua, naurua ja uusia ideoita.

Vyyhtipelissä 12.5.2012 joukkueet tavoittelivat kaupunginosayhdistystoiminnalle tärkeitä asioita

Peliä oli seuraamassa Helsingin Sanomien kaupunkitoimittaja Kaisa Hakkarainen, joka kirjoitti Mesta-sivulle hienon ja positiivisen kuvauksen Vyyhtipelistä ja sitä pelanneista kaupunginosista. Lisäksi pelaamista seurasi Vyyhtipeliaiheista opinnäytetyötään Metropolian kulttuurituotannon koulutusohjelmassa tekevä Inka Neramo, Vyyhti -hankkeen projektipäällikkö Milla Laasonen, Helka ry:n viestintäpäällikkö Päivi Savolainen ja Metropolian kulttuurin ja luovan alan täydennyskoulutuksen projektipäällikkö Jori Pitkänen.

Seuraavaksi peli aloittaa pelikiertueen, jossa matolle astelevat mittelemään yritykset, yhdistykset, opiskelijat ja erilaiset yhteisöt. Maton matkasta voi lukea Vyyhdi blogista.

Vyyhtipeli on 15 neliön kokoinen muovimatto, joka muovautuu pelaavan kohderyhmän mukaan. Peli voidaan rakentaa kohderyhmälle sopivaksi työpajan avulla tai Vyyhdin toimijoiden avustuksella itsenäisesti. Pelin päätarkoituksena on löytää ja kehittää yhteistoiminnallisuutta ja toimia ongelmanratkaisun työvälineenä. Vyyhtipelin lautapeliversio on tulostettavissa Vyyhdin internetsivuilta http://vyyhti.metropolia.fi/vyyhti-peli/

Jaa juttu eteenpäin: