Selvitys kaupunginosatoimijoiden verkostoitumisesta

Satu Onnela toteutti Vyyhti-hankkeessa selvityksen, joka pureutui kaupunginosatoimijoiden eli kaupunginosayhdistysten ja -liikkeiden verkostoitumiseen eri puolilla Helsinkiä. Selvityksestä löytyy muun muassa vinkkejä siihen, miten erilaiset kaupunginosatoimijat voitaisiin linkittää paremmin toisiinsa ja myös paikallisiin asukkaisiin, yrittäjiin ja muuten alueen palveluita käyttäviin.

Selaile selvitystä ja lataa se omaan käyttöösi:

Jaa juttu eteenpäin:

2 thoughts on “Selvitys kaupunginosatoimijoiden verkostoitumisesta”

  1. Ehdin vasta selata (kuten kehotettiin!) julkaisua ja silmiin pisti, että näkyvin kuva-aineisto oli hyvinvoivalta Kesäkadulta ja erittäin hyvinvoivasta Eirasta – miltähän se tuntuu Mellunmäessä, Kontulassa tai Jakomäessä, jossa aktiivista asukastoimintaa tarvittaisiin kaikkein eniten?

    Kuva viestittää aina enemmän kuin tuhat sanaa, vaikka ne tuhat sanaa olisivat miten painavia tahansa.

  2. Kiitos kommentistasi. Olet oikeassa siinä, että kuvitukseen on tekstin ohella hyvä kiinnittää huomiota. Ymmärtääksemme julkaisun muutamissa harvoissa kuvituskuvissa on tavoiteltu neutraalia kaupunkimaisemaa, joka ei yhdistyisi mihinkään tiettyyn kaupunginosaan. Kuvitus on toisaalta oma taiteen- (ja vaikuttamisen)lajinsa, ja tässä julkaisussa on rajallisten projektiresurssien kohdentamisen vuoksi panostettu erityisesti kysely- ja selvitysosuuksiin. Mielestämme selvitys käsittelee kaupunginosatoimintaa erittäin laaja-alaisesti ja ansiokkaasti ja haastateltavien joukossa on henkilöitä eri puolilta Helsinkiä. Itäisessä Helsingissä (mainitsemillasi alueilla), kuten kaikkialla kaupungissa, on paljon aikaansaavia kaupunginosatoimijoita, jotka järjestävät aktiivisesti erilaisia kaupunginosatapahtumia ja toimivat monin tavoin alueidensa ja niiden asukkaiden hyväksi. Kaupunginosatoiminnan kehittymiseen vaikuttaakin alueiden maantieteellistä sijaintia enemmän se, syntyykö alueilla aktiivisia ryhmiä ja verkostoja, joka sitoutuvat – mieluiten pitkäjänteiseen – toimintaan oman kaupunginosansa hyväksi.

Kommentointi on suljettu.