KreaLab No1 – The idea is the new currency

Kaksi Tukholmassa vietettyä seminaaripäivää ovat olleet hyvin antoisia. Jopa siinä määrin, että uudet ideat, keskustelut ja määritelmät ovat aiheuttaneet luovan lukon, jota on hyvä alkaa varovasti purkamaan blogikirjoituksin.

Tällä hetkellä istumme Sannan kanssa Tukholman vanhassa kaupungissa hotellin aulassa purkamassa kahden päivän upeaa antia. Tunnelma on hiukan väsähtänyt ja tietoähkyinen. Tällainen seminaarimatka on hyödyllinen ja informatiivinen mutta miten sen anti saadaan levitettyä Vyyhdin kohderyhmille? Miten matkustamisesta saataisiin mahdollisimman yleishyödyllistä niin, että sen vaikutukset leviäisivät osallistujilta laajemmalle yleisölle? On tietysti totta, että puheiden kuunteleminen, muistiinpanojen kirjoittaminen, twiittaaminen ja valokuvaaminen samaan aikaan ei välttämättä ole ihan järkevää. Ainakin se on hyvin uuvuttavaa. Sen takia päätimmekin seminaarin aikana pitää videopäiväkirjaa muistiinpanojen tueksi.

Seminaarissa kuultiin hyvin laadukkaita puheenvuoroja. Puhujat olivat toinen toistaan loisteliaampia ja täynnä Vyyhdin kannalta hyvin tärkeää asiaa.

Tässä poiminta KreaLab No1:n puhujakattauksesta otsikoineen:

Inaguration – Marita Ljung (State Secretary for ministry of Enterprise)

The Nordic political agenda and the EU program Creative Europe – Robert Nilsson (chair KreaNord, Ministry of Culture)

Context, cultural and creative industries in the Nordic countries so far – Rasmus Wiinstedt (Tscherning director CKO, copenhagen)

From idea to achievement: the process of the workshop – Johan Jörgensen and Jan Åman (aterlierslice)

How to reach results beyond the traditional concept of art – Laura Raicovich (Director of global intiatives at creative time. – Magdalena Malm (director at The Public Art Agency of Sweden)

From the Bird´s nest in Beijing through social housing in Bordeaux to energy systems that unifies and highlights the public space – Mia Hägg (director and founder of Habiter Autrement)

Designing a process for long-term change – Reed Kram (designer and partner at Kram/Wesshaar

Creating your own ideas and goals and then finding the clients that fits the bill – Per Eriksson – former founder and partner of Studio Total

The connection between food, creativity and society – Brent Richards – CEO and Founder of The Design Embassy Europe
kuva
Saimme Sannan kanssa kunnian keskustella useiden puhujien kanssa luovan alan yrittäjyydestä ja Vyyhdistä. Keskustelut kääntyivät useasti Vyyhtipeliin, joka sai paljon hyvää palautetta ja jopa muutamia konkreettisia peluuttamispyyntöjä.

Pidimme seminaaritauoilla videopäiväkirjaa, jota voi käydä katsomassa Vyyhdin vimeossa.

Seminaarin toisena päivänä keskityttiin luomaan manifestia luovan alan yrittäjyydelle. Noin neljän tunnin ryhmäkeskustelut tuottivat pohjan manifestille, joka jaetaan maailmalle noin viikon kuluttua. Manifesti tulee olemaan luettavissa myös Vyyhdin netissä. Onpa aivan pakko mainita, että Vyyhti oli ainoa suomalainen taho, joka osallistui manifestin kirjoittamiseen.

Tuloksia, havaintoja ja poimintoja seminaarin puheenvuoroista myöhemmissä blogikirjoituksissa.

Tässä ote videopäiväkirjamerkinnästä:

https://vimeo.com/77037414

Seminaarin annista jäi päällimmäisenä mieleen esimerkiksi toteamus siitä, että ideat ovat tällä hetkellä kovinta valuuttaa sekä kulttuuripalvelun tehokkaampi paketoiminen ja kysynnän uudelleenmäärittäminen.

Odotan innolla manifestin lopullista kirjallista versiota. Tukholma kuittaa, nyt vähän teetä ja pian lentokentälle. Matkustaminen on kivaa ja avartavaa mutta kotiin on aina mukava mennä!

-susanna

 

 

Jaa juttu eteenpäin: