Rysä 2013 – Monipuolinen paketti luovasta tekemisestä ja vähän muustakin

Osallistuin työkollegojeni kanssa Raumalla järjestettyyn Rysä 2013-tapahtumaan, ilman sen suurempia ennakko-odotuksia. Tiesin kyllä, että teemat pyörivät kulttuurin ja yrittäjyyden ympärillä ja puhujalistasta pystyin bongaamaan useita tuttuja nimiä. Tässä kirjoituksessa haluankin nostaa kaksi melko erilaista persoonaa.

Rysä 2013 -tapahtuman avasi tällä kertaa Olli-Pekka Heinonen, joka tätä nykyään toimii pääministeri Jyrki Kataisen valtiosihteerinä. Tätä enne Heinonen oli ehtinyt toimia useassa eri hallituksessa, muun muassa opetus- ja viestintäministerinä. Heinosen avaus oli mielenkiintoinen ja mieleenpainuva. Pääpaino Heinosen esityksessä oli työmarkkinoiden globaalissa muutoksessa, joka johtuu pitkälti teknologioiden, tuotantotapojen, kulutustottumusten muutoksista sekä kehittyvien maiden elintasonoususta. Omasta mielestäni Heinosen kiinnostavimmat pointit liittyivät muutosparadigmoihin, joiden kautta voi huomata markkinatalouden ja asiakaskäyttäytymisen muutokset.

Muutosparadimat

Jethro Rostedt ajatuksiakin kuultiin

Jethro jakaa usein mielipiteitä. Monien mielestä hän on ahkera symppis, joka sanoo mitä tahtoo. Jethron puheenvuoron otsikkona oli ”Kaikki paitsi myynti on turhaa”. Puheenvuoro kuulosti välillä turhan provosoivalta ja jopa populistiselta. Kaikesta huolimatta Jethrolla oli kyllä muutamia ihan järkeviä pointteja ja argumentteja, joissa tuotiin selkokielellä esille pienyrittäjyyteen liittyviä faktoja. Uskallan kuitenkin olla hieman eri mieltä symppiksen kanssa rohkeista väitteistä, sillä elämä ja maailma eivät pyöri pelkän myynnin varassa. Tarvitsemme lapsillemme opettajia, tulipaloja sammuttamaan rohkeita palomiehiä ja ammattitaitoisia lääkäreitä. Tasapainoinen yhteiskunta on tae kokonaisvaltaisesta kansan hyvinvoinnista. Tätä Jethrokin varmaankin tarkoitti.

Tapahtuman moderoinnista vastasi Diges ry:n toiminnanjohtaja Pekka Krook. Seuraava Rysä järjestetään näillä näkymin lokakuussa 2014. Suosittelen osallistumista, mikäli olette kiinnostuneita kulttuurista ja yhteiskunnallisista teemoista.

Jaa juttu eteenpäin: