Vyyhti-webin tilastoja vuodelta 2012

Nämä www-sivut ovat Vyyhti-projektin keskeinen viestintäkanava. Täällä tiedotamme koulutuksista, tapahtumista ja toiminnastamme. Siksi onkin mielenkiintoista tutkia, miltä viime vuoden tilastot näyttävät ja arvioida, millaista näkyvyyttä olemme sivujen avulla onnistuneet saavuttamaan.

Vyyhti-web, vierailut 2012
Vyyhti-web, vierailut 2012

Yllä olevassa vuoden 2012 kaikkia vierailuja kuvaavassa käyrässä nousee piikkinä esiin kesäkuun 1. päivä, eli Shared Gems 2012 -tapahtuman perjantai (232 visisits). Tapahtumaa edeltävä kuukausi näyttää muutenkin aktiiviselta, ja kesäkuu on vielä muutenkin vireä, kunnes toiminta hiljenee heinäkuulle. Syksy on selvästi ollut kevättä hiljaisempi.

Tilastoja, lukemia ja muuta dataa

Millaisia lukemia ja muuta tietoa tilastojen kätköistä sitten löytyykään:

  • 10662 – kaikkien vierailujen määrä Vyyhti-webissä vuonna 2012
  • 6034 uniikkia vierailijaa
  • 22908 ladattua sivua, eli
  • jokaisella vierailulla on luettu keskimäärin 2,15 kertaa ja
  • vierailu on kestänyt keskimäärin 2 minuuttia 21 sekuntia

Kuinka sivustolle on päädytty? Vyyhti-webin osalta lähdejakautuma on varsin tasainen hakujen, viittausten ja suorien osumien suhteen:

Mistä Vyyhti-webiin on saavuttu
Mistä Vyyhti-webiin on saavuttu

Liikennettä on siis tullut sivustolle melko tasaisesti hakukoneista, muista sivustoista sekä suorilla haluilla (nämä tarkoittavat sitä, kun joku kirjoittaa osoitteen suoraan www-selaimen osoitekenttään tai avaa osoiteen esim. sähköpostiviestistä).

Kymmenen suosituinta viittausta muilta sivuilta osoittaa, että Facebook on ollut suurin liikenteenohjaaja Vyyhti-webin suuntaan, ja iloksemme mukana listalla on myös kumppaneiden ja osatoteuttajien sivustoja:

Sivustoja, joilta on ollut liikennettä Vyyhti-webiin
Sivustoja, joilta on ollut liikennettä Vyyhti-webiin

Suosittuja hakusanoja ovat muun muassa olleet: vyyhti, shared gems, logokilpailu ja helka ry.

Kymmenen katselluinta sivua katselumäärineen näyttää seuraavalta:

Vyyhti-web, katselluimmat sivut vuonna 2012
Vyyhti-web, katselluimmat sivut vuonna 2012

Tässä ilahduttavasti nousevat esiin Shared Gems 2012 -peliseminaari sekä vuonna 2012 järjestämämme koulutukset. Voidaan selvästi havaita, että sivustoltamme on haettu ja luettu keskeisiä projektin toimintaan liittyviä tietoja ja että sivusto on myös tavoittanut kelpo määrän verkossa liikkujia. Tiivistettynä voisi päätellä, että blogipohjainen verkkosivusto, jonka näkyvyyttä edistetään muissa verkkokanvasissa, vaikuttaa erittäin toimivalta KIT-projektin (kehitys, innovointi & tutkimus) tarpeisiin.

Jaa juttu eteenpäin: