ArtovaMalli innostaa toimimaan yhdessä

Menestyksekäs ja moniulottuvainen Artova ja Vyyhti-hanke elelevät samoilla kulmilla Arabianrannassa ja vannovat samankaltaisten arvojen nimeen. Monet Vyyhdin toimijat ja toiminnot ovat saaneet työkalupakkiinsa Artovalta virtaa, vinkkejä ja konkretiaa. Miten ihmeessä itseohjautuvuus syntyy ja toimii? Onko vapaaehtoisessa toiminnassa tärkeintä tulos vai tekeminen?

Näihin asioihin Artova ottaa kantaa julkaisemalla ArtovaMallin.  Mallin avulla saa kokemukseen pohjaavaa jo osittain valmiiksi pureskeltua ja analysoitua konkreettista tietoa itseohjautuvan projektin synnyttämisestä, ylläpidosta ja lopettamisesta. Artovan mallissa otetaan kantaa myös vapaaehtoistoiminnassa näkyvään uupumiseen ja katkeroitumiseen. Artovan malli pohjaa mittavaan kokemuspohjaan, jota on dokumentoitu, analysoitu ja tuotu näkyväksi viimeisen neljän vuoden aikana. Kuuden eri pilottiprojektin toimijat ovat kirjanneet kokemuksiaan ylös erilaisten teema-alueiden ympärille muuttaakseen omat ja tiimin jäsenten vahvuudet, heikkoudet ja kenties myös haasteiden paikat nautinnoksi toteuttaa yhdessä koko yhteisölle hyvää.

Itseohjautuva toiminta pohjaa omasta mielestäni vahvasti henkilösidonnaisiin asioihin ja on riippuvainen vahvasti asialleen vihkiytyneistä toteuttajista ja taidokkaasta projektin johtamisesta. Artova on muovannut aluetta, itseään ja alueen asukkaita hienosti brändäävän tuotteen ja onnistunut tuomaan sen näkyväksi, kaikille avoimeksi visuaaliseksi toteutukseksi.  Vyyhti haluaa nostaa kaikki ArtovaMallin tekemiseen osallistuneet ihmiset ja projektit jalustalle ja kiittää yhteistoiminnallisuuden mahdollistavasta huikeasta taidonnäytteestä.

Otetaan kaikki ArtovaMallista virtaa ja uusia näkökulmia omaan työskentelyyn. Mielestäni Mallia voi hyödyntää hienosti myös kaupunginosatoiminnan ulkopuolelle. Kaikki hyvä ja onnistunut toiminta ammentaa voimansa sitoutuneista, innostuneista ja vahvoista tiimeistä ja yksilöistä.

Ihanaa perjantaita kaikille Vyyhdistä!

Jaa juttu eteenpäin: