Mestarillinen aamiainen 3.10.2012

Vyyhdin yrittäjäaamiaisella 3.10.2012 päästiin sukeltamaan kultauksen saloihin Kultaajamestari Raimo Snellmanin johdatuksella. Käsityöammatissa toimiminen ja menestyminen vaatii tahtoa ja taitoa sekä suunnatonta intohimoa ammattiaan kohtaan.

Mestari Snellman kertoi positiivisen asenteen olevan avain työssäjaksamiseen ja yrittäjän mahdollisten vastoinkäymisten kohtaamiseen. Yrittäjän on myös osattava olla itsekäs ja pitää huolta itsestään. Tämän lisäksi on myös muistettava huomioida läheiset ja pitää huolta ympäristöstään. Snellman itse ammentaa voimavaroja joogasta, jonka opettajaksi hän valmistui toukokuussa 2012. Usko omaan tekemiseen, oma intohimo ja tuottamisen into lisääntyvät, kun yrittäjä muistaa pitää taukoa hengittää sekä etsiä uusia näkökulmia.

Minun ajatustani tarvitaan!

Snellman kertoi myös  kouluttautumisen ja verkostoitumisen antavan kansainvälisiä  mahdollisuuksia nähdä uusia avonaisia portteja. Kansainvälisyys antaa etenkin eväitä pohtia, mihin toiminta-ajatuksellaan ja osaamisellaan sijoittuu? Ennen kultaajaksi ryhtymistään Snellman opiskeli  Englannissa yliopistossa ja näki sieltä käsin Suomessa olevan paljon kultausalan potentiaalia mutta ei lainkaan tekijöitä. Aika oli oikea Suomen valtion kultausta vaativien restaurointikohteiden kartoitukselle. Kartoittamalla tarvetta ja löytämällä omalle toiminta-ajatukselleen paikan Snellman onnistui olemaan osana Kultaajamestarin ammatinkuvan herättämistä henkiin Suomessa.  Syntyi kultausalan yritys, joka tuli toimimaan alalla, jota ei käytännössä ollut Suomessa laisinkaan.
Snellman pohti, olisikohan hän mahdollisesti onnistunut näkemään Suomessa vallitsevan Kultaajamestarin kokoisen aukon mikäli hän olisi pysytellyt vain kotimaassaan.

Alustuksen jälkeen aamiaisen osallistujat pääsivät osallistumaan kultausaiheiseen visaan, jonka voitti Vyyhdin projektisuunnittelija Jussi Linkola. Palkinnoksi hän sai kotiinviemisiksi pienen pullollisen aitoa kultahilettä sisältävän juoman.

Aamiaisen jälkeen alustaja Snellman ja aamiaiselle osallistunut Kultaseppämestari Tarkkanen poistuivat Tarkkasen työhuoneelle jatkamaan keskustelua. Aamiainen oli tehnyt tehtävänsä ja uusi verkoston haara oli syntynyt. Me muut jäimme vielä hetkeksi Snellmanin kertomien kultaustarinoiden pauloihin.

http://kultaus-snellman.fi/

Jaa juttu eteenpäin: