Odottamatonta yhteisöllisyyttä

Tänä jouluna annoin monelle lahjaksi elämyksiä tai aikaa. Mieheni oli yksi näistä lahjansaajista, joka sai kerralla molemmat. Ostin meille yhteistä hauskaa aikaa tanssikurssin muodossa. Eilen aloitimme Malmin Työväentalolla parisalsalla!

Olen aina rakastanut tanssia, koska jostain syystä se saa minut nauramaan. Koko ajan. Eilinen kokemus oli odottamattomasti myös muuta. Kahden tunnin salsaamisen aikana tunsin myös läheisyyden ja yhteisöllisyyden tunnetta lähes sadan tuntemattoman ihmisen kanssa. Osin tämä tunne johtui varmasti läheisestä tavasta tanssia, paria vaihtaen muutaman minuutin välein. Tanssin noin 30 eri miehen kanssa! Mukana oli muutama minun ikäiseni, loput olivat reilusti keski-ikäisiä, kaikenkokoisia ja -taitoisia.

Olin ensi hetkestä asti hurmioitunut tunnelmasta, jonka vanha Työväentalo, tv-ohjelmasta tuttu hulvaton tanssinopettaja ja satapäinen tanssista innostunut joukko saivat aikaan. Yhteinen hikoilu yhä tiivistyvässä ilmassa vain tihensi tunnelmaa ja rentoutti lantioiden liikettä. Ja minä nauroin, varmaan jo häiritsevyyteen saakka.

Kahden tunnin tanssimisen jälkeen olin todella onnellinen. Tunsin tavoittaneeni satapäisen joukon kanssa läheisempää yhteisöllisyyttä kuin monen jo pitkään tuntemani ihmisen kanssa. Tämä yhteisöllisyys syntyi yhteisestä toiminnasta ja fyysisestä kosketuksesta. Molemmat ovat sellaisia outouksia, joita ei moni suomalainen harjoita, edes ystäviensä kanssa. Miksi?

Eilinen tanssikokemus ei saanut minua vain onnelliseksi. Tajusin myös, mitä fasilitoitu Vyyhtipelimme saa parhaimmillaan aikaiseksi: samankaltaista yhteisöllisyyden tuntua muiden pelaajien kanssa. Tämäkin vain siksi, että pelaajat ovat tehneet keskenään jotain muuta kuin juoneet kahvia työnteon, kokouksen tai opiskelun välissä. Seuraavalla kahvitunnilla heillä on jotakin yhteistä puhuttavaa, jokin yhteinen lähentävä salaisuus.watch The 5th Wave movie now

Tanssikaa, pelatkaa ja tehkää yhdessä jotain! Siinä uuden vuoden hyvä lupaus. Ainakin minulle.

 

t. Sanna

Jaa juttu eteenpäin: