RYSÄ 2013 – Kaikki paitsi myynti on turhaa

Tänä vuonna Raumalla järjestetty luovien alojen RYSÄ2013 tarjosi monia mielenkiintoisia puheenvuoroja. Päätimme jakaa hyviä kokemuksia ja ajatuksia seminaarista blogikirjoituksin. Varmasti yksi RYSÄ:n odotetuimmista puhujista oli Jethro Rosted, kiinteistövälittäjä Anikaisten kiinteistövälitys Oy:stä. Jetrho oli seminaarissa kertomassa aiheesta Kaikki paitsi myynti on turhaa. 

Jethro aloitti puheensa kertomalla värikkäistä vaiheistaan julkisuudessa sekä yrittäjänä. Kiinteistövälittäjänä hän on ehtinyt luoda jo 16-vuoden uran, josta viimeiset 8-vuotta yrittäjänä.
TV-ohjelma Diilissä esiintymisen jälkeen hän on kiertänyt ahkerasti kouluttamassa monenlaisia eri yleisöryhmiä Nuorgamista Hankoon. Hän onkin osallistunut monenlaisiin tilaisuuksiin pienimmissäkin mahdollisissa kaupungeissa.

Jethro

Jethro liputtaa myynnin ja positiivisen hengen nimeen ja kertoo negatiivisuuden olevan huonoksi. Suomessa Jetrho toteaa olevan hurjan huono asenne myyntimiehiä kohtaan. Tämä tuntuu Jetrhon mielestä hassulta,  sillä hänen mukaansa kaikki myyvät jotain. Tällä hän tarkoittaa omaa osaamista tai palvelua. Hän kertoo myös, että olemme vapaakellumistilassa, jossa on hankalaa tai ehkä jopa lähes mahdotonta ennustaa budjetteja tai rakentaa tulevaisuuden varaan juuri mitään, sillä ei voi tietää mihin maailma on menossa. Usko ja luottamus omaan tulevaisuuteen ja yrittäjyyden tulevaisuuteen täytyisi saada pikaisesti ja tehokkaasti nousuun. Jos yrittäjä itse ei usko toimintaansa, tilanne on hyvin hankala.

Olisikin tarpeen, että yrittäjät taistelisivat yhdessä suuria aaltoja vastaan ja tunnistaisivat suuren paineen tehdä asioille jotain nyt kun vielä voimme. Tähän auttaa faktojen kohtaaminen ja oikeanlainen tilannetaju. Hän myös suosittelee osuuskauppatoimintaa.

Jethro pohti myös, että myynnissä tärkein asia on tuotetietous. Myyjän täytyy tietää mitä on myymässä. Oma tuote täytyy tuntea läpikotaisin.

Jethro on puhujana kantaaottava ja taustansa takia mielenkiintoinen tuttavuus. Olisin toivonut häneltä enemmän kannanottoa luovien alojen yrittäjyyteen sekä kenties vinkkejä yrityksen perustamiseen ja menestymiseen. Puheenvuoro tuki kuitenkin hienosti RYSÄ:n aihepiirejä.

Jaa juttu eteenpäin: