Speed Networking is like Speed Dating without flirting

Innostuneita kipinöitä sinkoili ja energialataus oli käsin kosketeltava. 1.6.2012 järjestetynShared Gems 2012 peliseminaarin iltatilaisuus Networking Nighclub avasi ovensa seminaariin osallistuneille opiskelijoille ja puhujille varsinaisen seminaariohjelman päätteeksi. Kutsuimme paikalle myös pelialan yrityksiä, jotka odottivat innolla tapaavansa pelialan tulevat tekijät Speed Networking -tiilaisuudessa.

Speed Networking on hyvin samanlainen konsepti kuin Speed Dating, jossa sinkut kiertävät pöydästä toiseen esittäytymässä potentiaalisille kumppaneille. Tilaisuuden päätyttyä saattaa se oikea löytyä. Speed Networking toimii samoin, mutta tuloksia syntyy myös vähemmällä flirttailulla. Peliseminaarin yhteydessä kutsuimme paikalle pelialan yrityksiä etsimään sitä oikeaa omaan tiimiinsä ja antamaan neuvoja pelialalle haluaville. Seminaariin osallistuneiden alan ammattilaisten lisäksi iltaohjelmaan osallistuivat Remedy, Grey Area, Uplause ja Supercell yritysten edustajat.

Yritysten edustajat seisoivat omilla pisteillään Nightclubissa, opiskelijat muodostivat parijonon ja astettautuivat paikoilleen valmiina esittelemään omia kykyjään. Kahden minuutin ajan kukin pari sai pichata osaamistaan kunkin yrityksen edustajille. Miksi juuri pareittain? Opiskelijoita tilaisuudessa oli parikymmentä, joten pareittain kiertäminen säästi aikaa. Lisäksi pareittain kulkeminen muodosti pienen kilpailutilanteen, joka loi onnistuneella tavalla lisäjännitettä osallistujien keskuuteen. Tilaisuus onnistui hyvin ja osallistujat jatkoivat keskustelua ja verkostoitumista pitkälle iltaan. Hieno homma!

Yhdysvalloissa paljon käytetty menetelmä on mainio tapa pichata omaa osaamistaan ja vaihtaa käyntikortteja alan muiden toimijoiden kanssa. Nopeasti elävän yritysmaailman haasteisiin hyvin istuva tapa on oivallinen keino myös opiskelijoille saada se jalka sinne oven väliin.

Jokaisen tulisi mielestäni saada mahdollisuus osallistua Speed Networking -tilaisuuteen omalla alallaan, sillä oman osaamisensa pichaus on tärkeä työkalu kaikilla aloilla. Verkostoitumisen näkökulmasta tehokas konsepti avaa myös mahdollisuuksia ammatilliseen kehittymiseen. Omien taitojensa tiivistäminen (ja jo pelkästään sen miettiminen) antaa myös valmiuksia moniin muihin työelämän haasteisiin.

Monien seminaarien ja muiden tilaisuuksien yhteyteen sopiva Speed Networking vaatii järjestäjältä osallistujat, ajanottovälineen, tilan ja hyvän meinigin. Suosittelen lämpimästi. Helppo ja toimiva tapa verkostoitua!

Jos (ja toivottavasti kun) olet osallistumassa Speed Networking -tapahtumaan, käy ihmeessä lukemassa vinkkejä valmistautumiseen Brand Yourself -sivustolta. Have fun!

Jaa juttu eteenpäin: