Vyyhtipelin matkassa: Hankkeen viimeiset pelisessot innostivat Jyväskylässä

Vyyhti-hankkeen päättyessä Vyyhtipeliä on pelattu liki 500 pelaajan kanssa. Kaikki hyvä loppuu aikanaan ja 1.4.2014 järjestettiin hankkeen viimeiset pelisessiot osana kulttuurituottajaksi Jyväskylässä opiskelevan Katri Rahikkalan opinnäytetyön toiminnallista käyttäjätutkimusta. Peleissä keskusteltiin kulttuurisen hyvinvoinnin ja verkostojen rakentamisesta ja tarkasteltiin marginaalielokuvan esittämistä ja kulttuuripalveluverkostojen verkostoja. 

JYVÄSKYLÄ_PELIMATTO
Vyyhtipelin viimeinen pelisessio on alkamassa

Viimeisten Vyyhtipelien aihealueena oli elokuva-alan verkoston luominen ja vahvistaminen sekä keskustelu kulttuurisesta hyvinvoinnista. Pelaajia oli tullut Katrin kutsumana pelaamaan paikallisista yrityksistä, oppilaitoksista ja ELY:ltä. Pelien sisällöt oli luotu yhteistyössä Katrin kanssa etukäteen sopimaan opinnäytetyön  ja Keski-Suomen elokuvakeskuksen verkostoitumistavoitteisiin. Pelirunkoon lisättiin uutena elementtinä ”vihreiden pylpyröiden” yhteyteen minikysymyksiä, jotka antoivat vastauksia opinnäytetyöhön liittyviin aiheisiin. Lisäksi pelissä jaettiin elokuvasuosituksia, joita saatiin tavoitteiden voittamisen palkintona. Elokuvasuositukset oli rakennettu etukäteen sopimaan kuhunkin tavoitteeseen (esimerkiksi tavoitteeseen ”ilo” oli liitetty elokuvasuositukseksi Amelie-elokuva)

JYVÄSKYLÄ_ELOKVAT
Sanna ja Katri tarkastelevat elokuvasuosituksia Vyyhtipelin viimeisen pelin jälkeen. Taustalla pelaajia.

Viimeiseen Vyyhtipeliin liittyi fasilitaattoreiden haikeus, onni ja tietynlainen ylpeys valmiiksi tulleesta tuotteesta ja hienosta hankkeesta, joka päättyy pian. Pelin kehittäminen on ollut huikea matka, jonka kulkeminen on ollut antoisaa, etenkin kun vierellä on kävellyt upea Sanna Ristaniemi.

JYVÄSKYLÄ_PÄÄ
Pelin purku”pää”. Osallistujat kuvasivat yhdellä sanalla tai lauseella pelissä tulleita kokemuksia.

Vyyhtipeli jää nyt väliaikaisesti naftaliiniin odottamaan uusia seikkailuja ja käyttökohteita.  Toivomme, että kaikki kanssamme pelanneet tahot ovat saaneet pelin kautta uutta virtaa tekemiseen, ideoita toimimiseen, sujuvia keskusteluja, uusia verkostoja ja uskallusta innovoida. Kiitos kaikille pelaajille! Mukavaa keväistä viikkoa!

t.susanna

Jaa juttu eteenpäin: