Vyyhti mukana rakentamassa tulevaisuuden osaamista koulutuspelin avulla

Vyyhdin Sanna ja Susanna osallistuvat tänään alkaavaan IT-kouluttajien kevätseminaariin, joka järjestetään käyttäen pelillisiä elementtejä.

”Pelillistäminen eli gamification on jokaisen huulilla. IT-kouluttajien seminaarissa erotetaan jyvät akanoista, hype todellista lisäarvosta. Pelillistäminen ei ole pelkkiä pisteitä ja badgeja, vaan motivoivien rakenteiden suunnittelua oppilaitoksen työkulttuurin tukemiseksi. Miten siis oppimista pelillistetään? Miten oppiminen muuttuu entistä koukuttavammaksi? Miten roolipeleissä eläytymällä opitaan työelämätaitoja ja kaukaisia kulttuureita”?

sanna

Itse odotan tätä seminaaria enemmän kuin innolla. Seminaari jää omalta osaltani Vyyhti-hankkeen viimeiseksi seminaarimatkaksi ja kokoaa hienosti Vyyhtimäisiä toimintamalleja: ei keskitytä vain puhumiseen , vaan tehdään ja koetaan. Osallistujien aktiivisuus ja motivaatio maksimoidaan.

Seminaari tarjoaa useita luentoja pelillisyyden käyttämisestä monella eri kentällä. Tämä tarjoaa meille mahdollisuuden peilata Vyyhtipelin kehityskaarta ja Vyyhdin muita toimintoja sekä muualla tehtyjä toteutuksia toisiinsa. Tulemmekohan törmäämään yhdenmukaisuuksiin? Onko muualla käytetty kaijuttamista? Onko muualla fasilitoituja pelejä? Onko muualla ollut käytössä isoa mattopelitoteutusta? Ovatko muutkin totaalisen hurahtaneita pelillisyyden käyttöön?

>Astumme kohta laivaan ja ensimmäisenä toimintona osallistujille jaetaan pelimerkit. Jännittää astua jonkun toisen suunnitteleman ja vetämän pelikokonaisuuden maailmaan. Uskoisin, että seuraavat kaksi päivää tulevat tarjoamaan monia uusia havaintoja, joista kirjoitamme Sannan kanssa tänne Vyyhdin blogiin ensi viikon aikana.

Ihanaa, aurinkoista perjantaita kaikille!

t.susanna

Jaa juttu eteenpäin: