RYSÄ 2013 – Vyyhtipeli näkyi, kuului ja vaikutti hienosti!

RYSÄ 2013 Raumalla antoi Vyyhtipelille hyvän näkymisen ja testipelin paikan. Peli osoitti taas jälleen kerran toimivuutensa ja seminaarin kahvitauko muuttui innokkaaksi pelaamiseksi. Peliä päästiin testaamaan myös aivan uusissa olosuhteissa iltatilaisuuden ohjelmanumerona.

Vyyhtipeliä on pelattu nyt vajaa 40 eri tiimin voimin. Sadat pelaajat ovat käsitelleet pelin avulla luovien alojen yrittäjyyden, opiskelun tai kaupunginosatoiminnan ajankohtaisia ongelmia. Pelin avulla on rakennettu yhteistoiminnallisuutta ja opeteltu asettamaan yhteisiä tavoitteita. Rysässä pelattavan pelin aihepiirit kerättiin seminaariosallistujilta bussimatkalla Tampereelta Raumalle. Heitä pyydettiin kirjoittamaan yksi kysymys luovan alan yrittäjyydestä ja pyydettiin kiinnittämään huomiota siihen, että kysymys saisi olla niin vaikea, että heillä itsellään ei olisi antaa suoraa vastausta. Kysymysten kirjoittajat eivät olleet tietoisia siitä, mihin kysymykset päätyvät.

Vaikka seminaaripäivän aikana pelattu peli pelattiin ajanpuutteen takia lävitse aikamoisena pikakelauksena, sen aikana päästiin kuitenkin käsittelemään ja avaamaan vieraiden itsensä kirjoittamia kysymyksiä. Omasta mielestäni Vyyhtipelin parhautta on itse pelimekaniikan lisäksi kysymykset. Oikeiden kysymysten painoarvo on suurempi kuin oikeiden vastausten.  Rysässä pelatun pelin suurin anti oli bussissa kerätyt kysymyslaput. Mitä kysyivät ihmiset, jotka ovat jo luovan alan huippuosaajia? Mikä heitä pohdituttaa ja löytyikö kysymyksiin vastauksia? Vai löytyikö kysymyksistä joku yhdistävä tekijä? Onko joku asia, joka tällä hetkellä pohdituttaa monia luovan alan toimijoita? Kysymykset itsessään ansaitsevat oman blogikirjoituksensa, joka on ihan kohta luettavissa Vyyhdin sivuilta.

Päivätilaisuuden jälkeen peliä pelattiin vielä myöhään illalla seminaari-illallisen jälkeen. Peliä ei ole vielä aikaisemmin testattu joukkuein, joissa jokainen on nauttinut viinilasillisen tai kaksi illallisen yhteydessä. Peli oli äänekäs ja pelaajat heittäytyivät varsinkin pelin loppupuolella huikeisiin fyysisiin suorituksiin. Pelin loppupuolella kertynyt valokuvamateriaali on ehkä julkaisukelvotonta. Vyyhtipeli sai taas paljon kiitosta ja iltatilaisuuden pelitiimeille annettu arvonimi ”Rysän parhaat pelaajat” ei mennyt lainkaan väärään osoitteeseen. Aivan parhautta oli huomata, että jokaisen pelikerran jälkeen pelaajat alkavat pohtimaan pelillisyyttä oman organisaationsa toimintojen tukimuotona.

 

 

 

Jaa juttu eteenpäin: