Vyyhti julkaisi pelillisyyttä käsittelevän artikkelin

Sanna Ristaniemen ja Susanna Snellmanin kirjoittama Mitäs peliä sitä oikein pelataan? -artikkeli syntyi tarpeesta avata pelillisyyden käsitteitä ja luoda selkeä kuva yhteisöllisen, fasilitoidun pelitilanteen luomisen prosessista aina peli-idean pohtimisesta pelaamiseen asti.

Artikkelia on kirjoitettiin käyttäen pohjana tietotaitoa, joka syntyi Vyyhtipelin suunnittelusta, toteutuksesta ja fasilitoimisesta.  Artikkelin kirjoittamisen aikaan kirjoittajia häiritsi ajatus pelillisyys-termin käytöstä monien menetelmien kohdalla, joissa kyse ei ole pelistä tai pelaamisesta. Lukuisia asioita halutaan pelillistää, mutta mitä sillä tarkoitetaan?Artikkeli antaa myös eväitä yhteisöille oman pelin kehittämiseen.

Pelaaminen on ensisijaisesti sovituissa rajoissa leikkimistä ja ihmisten kohtaamista. Se antaa positiivisen ja vapaan ympäristön ideoida ja rikkoa omia rajojaan. Pelaamisen ajan olet joukkueen jäsen ja panoksesi yhteiseen peliin on tärkeää. Pelin tuoman leikkimielisen tilanteen on helppo antaa viedä mukanaan kuvitteellisiin ympäristöihin.

Artikkeli on luettavissa Vyyhdin internetsivuilta.

Susanna ja Sanna Vyyhtipelissä
Jaa juttu eteenpäin: