Kansainvälistyvä Vyyhtipeli HTW Berliinissä

Sanna testaa HTW:n pelisuunnittelun pilottipeliä.

Sanna ja Susanna kävivät maanantaina Hochschule für Tecknik und Wirtschaft Berliinissä tutustumassa. Vanhassa kaapelitehtaassa tehdään mm. pelejä sairaalan henkilökunnan avuksi tulipalotilanteiden ennakoimiseen. Poikkeuksellisesti tänään HTW:ssa myös  pelataan samassa rakennuksessa toimivien tutkimusyksikköjen yhteistoiminnallisuutta lisäävää Vyyhtipeliä.

Pelaajat ovat kolmesta eri tutkimusryhmästä (tekniikan, median ja informaation alalta), joiden välille haetaan yhteistyötä heidän työskennellessään samassa rakennuksessa viime huhtikuusta lähtien. Tarkoitus on löytyy yhteistyöhenkilömme, tutkija Julia Heisigin sanoin ”yhteinen suunta tai ajatus siitä, että miten se suunta löytyy” näiden keskenään erilaisten ryhmien välille.

Tapaamisemme maanantaina oli tiivis, innostava ja jännittävä oppimiskokemus meille  kaikille. Tajusin, että tänään, aivan kohta, olen aikeissa selittää säännöt ensimmäistä kertaa englanniksi. Kuinka jännittävää!

Työnjakomme on seuraava: minä kerron säännöt ja laitan pelin käyntiin. Susanna toimii Jumittajana, kuten monesti aiemminkin, ja pystyy toiminnallaan rakentamaan pelin dramaturgiaa juuri oikeanlaiseksi. Julia fasilitoi peliä saksaksi, jotta pelaajat saisivat mahdollisimman autenttisen ja heitä hyödyttävän kokemuksen itsellensä.

Jumit on tehty saksaksi ja englanniksi. Muut toimintokortit käännetään pelin tiimellyksessä englanniksi. Tavoitteita tehdään vielä tutkijoiden toimesta juuri ennen peliä. Kaikki on lähes valmista tämän päivän pelille. Raportointi jatkuu pelin jälkeen.

 

t. Sanna

Jaa juttu eteenpäin: